Купчинецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Освічені батьки – стрункі діти

Дата: 16.09.2022 12:20
Кількість переглядів: 227

 

 

Наукові співробітники університтету м.Ульма (ФРН), які протягом трьох років спостерігали за 1124 учнями початкової школи, виявили цікаву закономірність: чим нижчий рівень освіти їх батьків, тим вищий в їх дитини ризик набрати надлишкову вагу.

          До кінця спостережень дуже повними виявились 17,1% від загального числа дітей, які брали участь в експерименті. При цьому у батьків, які закінчили гімназію або вуз, таких було 8,1%, а у тих, хто отримав неповну середню освіту (що не дає права поступлення до вузу), – 10,8%.  Найбільше маленьких товстунів росли в сім'ях, де батьки в свій час могли здолати не більше восьми класів, – 21,7%.

       Для здоров’я дітей освіта батьків навіть важливіша, ніж рівень їх достатку, – говорить керівник дослідження Юрген Штайнакер. – Чим освіченіші батьки, тим більше вони приділяють увагу формуванню здорового способу життя дітей, яке включає правильне харчування і заняття спортом.

 

 

Підготувала Олена Гикава,т.0981184598.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь