Купчинецька громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Два види спорту – краще, ніж один

Дата: 16.09.2022 12:15
Кількість переглядів: 165

 

       Талановиті молоді спортсмени все частіше вимушені  займатись одним видом спорту протягом всього року. Нещодавні дослідження американських спортивних медиків, в яких взяли участь 519 тенісистів-юніорів, виявили, що така вузька спеціалізація викликає ризик травматизму. Проаналізувавши 3366

тенісних матчів серед юніорів Американської тенісної асоціації, медики виявили, що спортсмени, які займаються виключно тенісом, у більшій мірі ризикують вибути з турнірної боротьби за станом здоров’я, зокрема, через травми. Тенісисти, в яких за останні два роки були травми, або якщо вони перенесли типові для цього виду спорту захворювання, відмовляються від подальшої участі у турнірах за станом здоров'я в 5,4 рази частіше, ніж інші учасники змагань.

(Детальніше)

       «Батьки, тренери і гравці повинні бути дуже обережними, якщо у спортсмена були травми, – стверджує лікар Неру Джаянти,  автор цього дослідження. – Окрім цього, батькам слід задуматитсь над тим, щоб записати своїх дітей в декілька різних спортивних секцій».

Ідея в тому, що в цілях збереження здоров'я краще займатися хоча б двома видами спорту, а на одним, висловлюється не вперше. Так, Карин Бейлет, чемпіонка світу в так званій пригодницькій велосипедній гонці (загальна протяжність цієї гонки складає 316 км при 14 км набору висоти), в статті, опублікованій в італійському журналі «Панорама», стверджує, що заняття одним видом спорту можуть спричинити шкоду здоров 'ю: робота одних і тих же м'язів приводить до втоми.

Експерти вже розробили декілька варіантів змішаних занять, які повинні проводитись регулярно – хоча б один раз на тиждень:

 – велосипед (40 хвилин) і тренажер (30 хв);

 – плавання (40 хвилин) та 1,5 заняття йогою;

 – різноманітні енергійні танці і пілатес для м'язів спини та черевного пресу.

 

Підготувала ОленаГикава,т.0981184598.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь